JÍDELNÍ LÍSTEK

 
PŘEDKRMY Z TRADIČNÍ ŘECKÉ KUCHYNĚ
 
1. Tyropitákia ......................................................................................................................................... 87
(4ks taštičky z těsta Filo plněné sýrem Feta a Tzatziki)
2 .Tzatziki ...............................................................................................................................................85
(řecký 10% jogurt, okurka, česnek a domácí pečivo 3ks)
3. Melitzanosaláta.............................................................................................................................. 92
(pasta z čerstvě pečeného lilku, česnek, cibule,10% řecký jogurt, domácí pečivo 3ks)
4. Keftedákia......................................................................................................................................... 95
(5ks kuliček z mletého, ochuceného masa, Tzatziki, domácí pečivo 3ks)
5.Salát z červené řepy.......................................................................................................................... 86
(vařená č. řepa, řecký 10% jogurt, česnek, vlašské ořechy, domácí pečivo 3ks)
6. Řecké meze.................................................................................................................................... 156
(variace předkrmů 1-5, domácí pečivo 6ks)
7. Bujurdi................................................................................................................................................. 98
(zapečený sýr Feta s rajčaty a cibulí v misce, domácí pečivo 3ks)
8. Skordotiri........................................................................................................................ .................. 96
(pasta ze sýru Feta, jogurtu, česneku a pečená červená paprika, domácí pečivo 3ks)
9. Chaloumi........................................................................................................................................ 135
(kyperský sýr na grilu a grilovaná rajčata, domácí pečivo 3ks)
10. Feta saganaki................................................................................................................................109
(obalený smažený sýr Feta, grilovaná rajčata, domácí pečivo 3ks)
11. Sýrové meze.................................................................................................................................159
(variace předkrmů 8-10,grilovaná rajčata,domácí pečivo 6ks)
12. Zelenina na grilu............................................................................................................................. 115
(lilek, cuketa, paprika, rajče a domácí dresing, domácí pečivo)
13. Melitzana tylichty........................................................................................................................ 95
(rolky z grilovaného lilku plněné sýrem Feta v červené omáčce)
14. Melitzána sto gril me Feta..........................................................................................................115
(celý lilek na grilu, česnek, petrželka, sýr Feta, domácí pečivo 3ks)
15. Piperies jemistes..........................................................................................................................96
(2ks pečené papriky plněné sýrem Feta a čerstvým rajčetem)
16. Piperies tyganites......................................................................................................................79
(smažené papriky, olivový olej, vinný ocet, oregáno, domácí pečivo 3ks)
17. Garides saganaki....................................................................................................................... 112
(krevety v červené omáčce zapečené s Feta sýrem, domácí pečivo)
18. Kalamária tyganita .........................................................................................................................108
(obalené smažené kalamáry , citron, domácí pečivo 3ks)
19. Ochtapodi sto gril ...........................................................................................................................119
(Chapadlo chobotnice na grilu, červená cibule, olivový olej, vinný ocet, domácí pečivo 3ks)
20. Sýr Feta s černými olivami............................................................................................................105
(plátek sýru Feta s olivovým olejem a oregánem, černé olivy, domácí pečivo 3ks)
21. Feta ladorigani ............................................................................................................................... 89
(sýr Feta s oregánem a olivovým olejem, pečivo 3 ks)
22. Řecké černé olivy s peckou........................................................................................................ 82
23. Víno meze...................................................................................................................................... 110
(černé olivy Kalamata, sušená rajčata, řecké pikantní nakládané papričky, domácí pečivo 3 ks)
 
POLÉVKA
24.Dle denní nabídky (každý den do vyprodání)...........................................................................45
(porce s pečivem)
 
SALÁTY
25. Řecký salát Choriatiki...................................................................................................................143
(rajče, paprika, okurka, cibule, olivy, sýr Feta, vinný ocet, olivový olej, domácí pečivo 3ks)
26. Salát s grilovanými kuřecími kousky..............................................................................135
(míchaný listový salát, kuřecí kousky na grilu, cuketa na grilu,jogurtový dresing, domácí pečivo 3ks)
27. Salát se sýrem Feta zabaleným v těstě Filo a sezam.......................................................... 142
(mix salát, sýr Feta zabalený v těstě Filo a smažený, sezam, medový dresing)
28.Salát s černými olivami................................................................................................................ 127
(míchaný listový salát, sušená rajčata, kapary, cherryrajčata, č.olivy, vinegrette-balsamico)
29. Chionáty.......................................................................................................................................... 132
(míchaný listový salát, cherry rajčata, sušená rajčata, sýr Feta, domácí dresing)
30. Salát mix........................................................................................................................................ 98
(míchaný listový salát, cherry rajčata, parmezán a vinegrette, domácí pečivo 3ks)
 
VAŘENÁ JÍDLA Z TRADIČNÍ ŘECKÉ KUCHYNĚ
 
31. 200g Stifádo ...................................................................................................................................225
(Hovězí maso na kousky pomalu pečené s rajčatovou omáčkoua malými cibulkami, pečené brambory)
32. 380g Musaka................................................................................................................................. 195
(Zapečené mleté maso vepřové+hovězí s bramborem,lilky a bešamelem, pečené brambory)
33. 180g Juvétsi moschári me kritharáki.................................................................................. 199
(Hovězí maso v červené omáčce a těstovinová rýže)
34. 200g Moschári kokinysto...................................................................................................................184
(Kousky hovězího masa pomalu pečené v červené omáčce)
35. Makarónia me saltsa kai tyri Feta..............................................................................................135
(Špagety s červenou omáčkou, sýr Feta, oregano)
 
 
ŘECKÉ SPECIALITY Z GRILU
 
36. 250g Souvlaki chirino................................................................................................................... 138
(Grilované kousky vepřová kýty na jehle, Tzatziki)
37. 250g. Souvlaki kotopoulo....................................................................................................128
(Grilované kuřecí kousky na jehle, Tzatziki)
38. 250g Bifteki jemisto..................................................................................................................... 149
(Mleté vepřové+hovězí maso plněné sýrem Feta, Tzatziki)
39. 250g Bifteki..................................................................................................................................... 134
(Mleté vepřové+hovězí maso na grilu, Tzatziki)
40. 250g Mix gril...............................................................................................................................159
(vepřové souvlaki, kuřecí souvlaki, bifteki, Tzatziki)
41. 200g Kotopulo fileto...................................................................................................................... 139
(kuřecí prsní steak marinovaný v čerstvých bylinkách na grilu, Tzatiki)
42.   240g  Steak chirino...............................................................................................................149
(vepřový steak marinovaný v čerstvých bylinkách  na grilu, Tzatiki)
43. 400g Hovězí T-bone steak ....................................................................................................285
(Hovězí T-bone steak na grilu, Tzatiki)
44.   220g Paidakia arnisia sto gril.............................................................................................259
( jehněčí kotletky na grilu, pečené brambory, Tzatziki )
45. 250g Řecký kebab me pita...............................................................................................169
(Mleté hovězí a vepřové maso na grilu, pita chléb, mix salát, cibule, rajče, jogurtový domácí dresing)
46. 520g Mix MASA BUKA1(pro 2 osoby) .....................................................................................406
(2 ks vepřové souvlaki, 2 ks mleté bifteki, 2 ks kuřecí souvlaki,
Tzatziki, cibule, rajčata, pečené brambory, řecký pita chléb)
47. 530 g Mix MASA BUKA 2 (pro 2 osoby) .............................................................................. 425
(2 ks vepřové steaky, 1 ks kuřecí steak, 2 ks jehněčí kotlety,
Tzatziki, cibule, rajčata, pečené brambory, řecký pita chléb)
 
ŘECKÉ SPECIALITY- RYBY A PLODY MOŘE
 
48. Garidomakaronáda.................................................................................................................. 225
(Špagety s tygřími krevetami, čerstvá rajčata, petrželka, česnek)
49. 200g Kalamária tyganita me patatosaláta................................................................................ 235
(Obalené smažené kalamáry s lehkým řeckým bramborovým salátem)
50 Čerstvá mořská ryba dle denní nabídky................................................................................ 279
(Čerstvá celá ryba dle nabídky na grilu,  citronová zálivka, čerstvá petrželka)
51. Ochtapodi sto gril ........................................................................................................................295
(Chobotnice na grilu, malý mix salát, červená cibule, domácí pečivo)
52. 6 ks Garides..........................................................................................................................335
(Krevety na grilu s citronovou zálivkou)
53. Mix thalassa ............................................................................................................................279
(mořský mix - krevety na grilu, smažené kalamáry, malý mix salát )
54. Mix thalassa pro 2 osoby .....................................................................................................589
(mořský mix- celá čerstvá ryba dle denní nabídky, krevety na grilu, kalamáry smažené,
malý mix salát, řecký bramborový salát )

 
PŘÍLOHY  (Přílohy pouze k jídlům)
 
55. Pečivo.......................................................................................................................................12
56. Pečené domácí brambory s bylinkami ............................................................................ 38
57. Řecký lehký bramborový salát........................................................................................... 39
58. Těstovinová rýže.................................................................................................................34
59. Grilovaná zelenina.............................................................................................................62
60. Malý mix salát s domácím dresingem.........................................................................42
61. Řecký pita chléb 1 ks ....................................................................................................... 20
62. Tzatziki (malá porce)............................................................................................................. 37
63. Krabička sebou.............................................................................................................................. 5
 
DOMÁCÍ DEZERTY
 
63.Baklava....................................................................................................................................... 79
(řecký tradiční dezert z těsta Filo s vlašskými ořechy )
64. Galaktobureko....................................................................................................................... 72
(řecký tradiční dezert z těsta Filo s náplní s vanilkovou příchutí )
65. Čokoládové Suflé s malinovou omáčkou.......................................................................... 75
(čokoládové suflé s malinovou omáčkou)
66. Řecký jogurt 10% s medem a vlašskými ořechy............................................................ 74
67.Domácí dezert dle denní nabídky...........................................................................72
 
 


Taverna pro Řeky znamená něco jako pro Čechy hospůdka nebo krčma, zkrátka nic vyloženě luxusního. A proto ani naše taverna není výjimkou. Naším přáním je, abyste si k nám přišli posedět do příjemné pohodové atmosféry a v klidu si jídlo opravdu vychutnali. Nevařím z připravených polotovarů, ale z čerstvých surovin, proto může být doba přípravy někdy delší. Doufám, ale že Vám čekání vynahradí kvalita a chuť pokrmů. Bohužel může dojít i k tomu, že některá jídla jsou již daný den vyprodána, nicméně můžete vybrat z naší aktuální nabídky.

 

Děkuji za pochopení

Váš kuchař Nikos

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU

článek 21 a Vyhl. 113/2005 Sb., § 8 odstavec 10 je na vyžádání u obsluhy k dispozici.